Sezóna 2014/2015

Poslední tři roky se VSK VUT Skurut Hai Brno odhodlaně držel zuby nehty ve čtvrté nejvyšší florbalové soutěži. Většina zápasů měla jednoznačný průběh a příliš radosti z vítězství jsme si neužili. Je pravda, že jsme sehráli i pěkná vyrovnaná střetnutí, bohužel vždy se smolným koncem.

Do nové sezony nás übermanager Glotz přihlásil o soutěž níž a s novým optimistickým heslem „Stop debaklům“ jsme v neděli 29.9.2014 vyrazili kolem zamlžené pálavy vstříc světlým florbalovým zítřkům. Pravda zkosily nás nemoci, zranění z jiných sportů a podobné katastrofy a tak sestava čítala pouze 7 mužů do pole a golmana.

Již sledování předzápasu mezi Psychem Brno (naším druhým dnešním soupeřem) a domácím Sokolem Lanžhot, způsobovalo lehké mrazení v zádech a tísnivý pocit v žaludku, že něco není v pořádku. Je cosi shnilého v lize páté a Skurut? Přišel, aby to napravil…Ano dovtípili jste se – nevím do jaké míry byl výkon sudích standardní, ale trend který předváděli, byl doslova zarážející. Například jakýkoliv zákrok způsobený holí (sekera, nadzvedávání hole, „udice“ apod.) se píská jen výjimečně a zcela náhodně (náhoda v běžné řeči označuje jevy, jejichž výskyt neumíme vysvětlit