Start sezony 2015/16

Sezonu 2015/16 odstartovali Skuruti velkolepě. Dvě jasná vítězství, 9-3 s tradičním soupeřem z Dubňan (dle týmové legendy Huga historicky prvním oficiálním soupeřem skurutů) a 17-3 nad postoupivšími MAC Eagles, jsou nejlepším vstupem do soutěže, jaký pamatuji. A že toho už pamatuju hodně.

Skurut Hai 9:3 F.A.T.R. Dubňany

V prvním utkání byla znát nervozita. Tlak skurutů byl sice trvalý, ale dlouho dobu také málo nebezpečný. Drobné uklidnění přinesly branky služebně nejstarších hráčů na konci první třetiny. Nejprve Martin Mošat pohotově dorazil střelu odraženou od zadního mantinelu a 25 vteřin před sirénou zvýšil na 2-0 Viktor Čermák.

Na soupeřovo snížení z kraje druhé části pohotově odpověděl Michal Repko. Dubňany ovšem zlobily dál. Na obě jejich vstřelené branky naštěstí vždy zareagoval Mates Sedláček. Během druhé třetiny se ještě prosadil kapitán Jara Julínek a jeho kolega z obrany Radek Partika. Ve třetí třetině přidal svůj první gólový zápis Tomáš Fanta, nová akvizice (a dlouhodobý externista) na levém křídle. Tečku za utkáním udělal třetí z obránců Milan Kříž.

 Stojí za povšimnutí:

* Premiéru za Skurut si na levém křídle druhé formace odbyl Tomáš Fanta a hned se uvedl brankou.

* 9 vstřelených gólů si rozdělilo 8 střelců, jen Mates si připsal dva přesné zásahy

* Nezvykle široký kádr 12 hráčů v poli

  

FBC Eagles Brno 3:17 Skurut Hai

 Zápas s nováčkem soutěže se stal formalitou již po první třetině. Zápas jsme víceméně odchodili a odevzdanému soupeři nasázeli 17 branek. Pokud mne paměť neklame je to snad nejvyšší výhra našeho mužstva za mého působení, tedy od roku 2006. Z úcty k soupeři se o zápase nebudu již více rozepisovat.

Stojí za povšimnutí:

* Martin Mošat si připsal v jednom utkání 8 bodů za 4 branky a 4 asistence

* Denis Ligas nastřílel hattrick

  

Po dvou jasných vítězstvích je pohled na tabulku ligy velice příjemný. Skuruti jsou na 4. místě se ztrátou pouhých 2 bodů na vedoucí Ratíškovice, které mají navíc odehráno o dva zápasy víc, stejně jako mužstva na druhém a třetím místě. Formu je třeba potvrdit v následujícím turnaji, v němž nás čekají X-Team Bzenec a náš loňský pokořitel TJ Čechie Zastávka.

Bohužel se k dlouhodobě zraněnému Brixovi přidal i Mates. Snad do zápasů pustí bolavá záda kapitána Jaru Julínka a urveme všech 6 bodů.

 

Dekl